lørdag 22. mai 2010
Mai er herlig! Varmen kommer og folk popper ut av sine "vinterhuler".
Jeg sitter fortsatt stuck med oppgaven, men det begynner å nærme seg slutten! Weeee!

Torsdagen inviterte Anki til bursdagskalas. På kveldskos hos henne tidligere hadde jeg fått med meg at hun manglet en brødkurv, så jeg hadde planen klar for gaven lenge. I tillegg til brødkurven laget jeg en duk og heklet et sett med grytekluter. Stoffene er kjøpt på Stoff og Stil, mens garnet er kjøpt på torget. På gryteklutene satt jeg på mitt nye vevde namnband, sweet! Mørkebrunt med turkis skrift, og en liten blomst.
Kjæresten til Anki hadde bakt sjokoladekake til oss, også laget de bringebæris! Nam, da kosa vi vors!


Kathy :) Som endelig har sola seg for første gang i år i bikiniiiii!!!
onsdag 19. mai 2010
Nå er det altså evigheter siden jeg har lagt inn et innlegg, og det kan vi takke masteroppgaven for! MEN, det nærmer seg slutten. Etter denne uka er det over. Ihvertfall frem til den skal forsvares.... :/ . Det er egentlig litt kjipt å ha så lite fritid til overs, for da blir det stress når jeg skal lage noe, men på selveste 17 mai må man jo bare legge andre bekymringer til side og slå seg løs :)


Dagen startet med en herlig bursdagsfrokost hos Gitte. Alle hadde med bidrag , og på bordet stod alt man kunne ønske seg. Gitte hadde ordnet med champis, som det hør og bør seg på en slik dag! Jeg hadde bakt med pavlova, som var pyntet med jordbær, bringebær og blåbær. Den ble aldeles IKKE etter planen, det er ikke alltid det går som jeg vil ser dere.... Jeg tenkte at jeg skulle prøve å steke marengsen over natt, det gjør jeg ikke igjen. margensen ble god, men soggy.

Etter frokosten gikk vi til Nordre for å se på borgertoget. Her støtte jeg på Tonemor og Torefar, og mol.med jentene.

På kvelden var det grillings og da hadde jeg seff laget marsipankake til dessert! Løøvely!

Vi hørs snart, for nå nærmer det seg flere bursdager og da MÅ jeg svinge symaskina :D

Yours truly Kathy
onsdag 5. mai 2010
Endelig har jeg fått det til! *Klappe i hendene*

Rundt påsketider prøvde jeg meg på å lage en surdeigsstarter, og det er jo ikke bare bare i seg selv. For de som enda ikke har satt seg inni surdeigens verden enda, så kan jeg fortelle at dette er som en slags grunndeig som man "mater" til den blir sterk nok til å heve en deig.

OG man bruker ALDRI opp alt, en liten del av den har man stående i kjøleskapet og denne "mater" man igjen dagen før man skal bake!

Her er en herlig blogg! Denne fyren lager fantastiske brød på surdeig, og på bloggen hans finner man mange fine oppskrifter og filmer på hvordan det hele skal gå for seg!

Tilbake til den surdeigsstarteren.... Den skal jo passes på ganske mye før den har blitt stor og sterk, så den måtte jeg faktisk ha barnepasser til i påsken :D Tonemor stilte opp, som den vordende moren hun er! Vel vel, den deigen gikk jo også forsåvidt rett i dass..... Begynte å lukte neglelakkfjerner :/ Vet ikke helt om det var bra...., men prøvde å bake på den uten det helt store resultatet.

MEN så var jeg så heldig at Leila på svensk TV4 satte igang med en ny runde bakeprogrammer, og der er det en herreman som heter David som også har en forkjærlighet for surdeig. Så da bar det ut på nye surdeigsstartereventyr, og denne gangen ble det perfekt! *Lykke*.

Her er oppskriftene og tipsene til David! Og her er oppskriften på den surdeigsstarteren jeg laget. 3 flotte baguetter og et kurvbrød ble det! Også blir de så fantastisk gode og seige i deigen, det er det som er så herlig med surdeig! Love it! Så nå står ca 1/4 i kjøleskapet mitt og bare venter på å bli "matet" og å få heve en ny deig :)

Ellers kan jeg også forøvrig anbefale dere å lage surdeigsbaguetter av hvetemel med 70% sjokoladebiter inni og Maldonsalt på toppen :p.
Og slik ser de nye merkelappene ut:

Vi prekast vel...!? Jeg har nemlig teller på siden min nå, så det er best for deg ;)

Kathy


søndag 2. mai 2010
Søndag er favorittdagen min! Bare lax og hele dagen fremfor seg, forhåpentligvis uten spor av gårsdagens strabasser :D

Mat må man jo også ha på søndager. Det begynte vel egentlig med at jeg hadde lyst på dill, av alle ting... Og hva passer bra med dill?? Jo, laks! Så da ble det sånn.

Laksen fikk brødkrumler med basilikum og hvitløk på seg, og sjush inn i ovnen på 200 grader i underkant av 20 minutter. Fenikkel, løk og gulrøtter ble skåret opp og pakket i foliepakker med litt olje, salt og pepper. Disse satte jeg inn ca 7 min før fisken i ovnen og tok de ut samtidig som fisken. De lune dillpotetene laget jeg ved å blande 1ss majones med 3ss lettrømme, 1/2 ts sennep, en skvis med sitron og salt, pepper og hakket frisk dill. Kokte potetene og delte de i biter mens de enda var varme og blandet de i røra. Ble ikke værst det derre vil jeg si :)

Også desserten da!
Disse har jeg hatt lyst til å lage hele uka, men så er det det at man ikke kan holde på å stappe i seg sånt støtt, for da blir det ingen sprading i bikini til sommeren kan du si!

Oppskriften til disse finner dere her! Selve muffinsrøra er av sjokolade, med en dæsj kokkosmelk.
Inni de stappet jeg en halv bounty før jeg stekte de. Glasuren er sjokoladeglasur med bittelitt honning og ristet kokkos. Nam!!!!

Det eneste var at de var litt smuldrete i deigen, men når man er sånn en brownieelsker som meg så vil man jo alltid ha det klissete og seigt.... Så noe å klage på var det egentlig ikke!

Håper dere alle har hatt en super helg!

Kathy

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere