tirsdag 23. februar 2010
Disse har jeg hatt lyst til å lage leeeenge, men så har det vært så mye annet jeg har hatt lyst til å lage også :) Men på søndag fant jeg plutselig ut at jeg hadde jo alt jeg trengte, så da var det bare å svinge sleiva! Slik ser briochen ut etter den er bakt:

Så hva er engentlig brioche!?

" Bread, whose high egg and butter content give it what is seen as a rich and tender crumb. It has a dark, golden, and flaky crust from an egg wash applied before and after proofing. Despite its origin in France the brioche is considered a viennoiserie. It is made in the same basic way as bread, but has the richer aspect of a pastry because of the extra addition of eggs, butter, milk, and occasionally a bit of sugar."


Jeg er i grunn ganske glad for at jeg svingte sleiva! Ohhh goood lord, these are goood! Også er de jo perfekt å lage siden man kan fryse ned briochen og bruke fryste bær. Lett som en plett!


Oppskriften har jeg knabba fra la tartine gourmande, på denne siden er det mye snacksy. Mye franskinspirert! Her er både oppskriften på briochen og briochepuddingene med bær.


Så først ble briochen bakt og avkjølt. Deretter skar jeg den i skiver som jeg siden delte opp i staver. Det som ble til overs frøs jeg ned i skiver så jeg enkelt kan ta opp noen skiver senere og lage nye :) Deretter plasserte jeg stavene av briochen i ildfasteformer, med bakepapir i nunnen og dekorerte med friske blåbær og bringebær. Slik:

Deretter skal eggestanden helles i formene og puddingene skal stå å trekke i ca 20 min., slik at loffen trekker til seg væsken. Så er det bare å steke og nyte lukewarm! Her er de ferdige puddingene:

























Så nå er det bare å la seg inspirere og prøve de ut! Det er det absolutt verdt!

Kathy

mandag 22. februar 2010



Mødre bør jo feires med heder og ære, men var bittelitt sent ute denne gangen. Så måtte tenke fort. Derfor ble det perleøredobber til verdens beste mamma pakket inn i en boks jeg laget selv med scrappepapir og bånd jeg hadde. Ble egentlig ganske førnøyd, og kom frem i posten i tide gjorde den også :)

Til Cecca måtte det seff bli noget rrrrosssa! Jentene på skolen bestemte oss for å lage så mye rosa som mulig. Irene strikket rosa votter, Hilde heklet rosa grytekluter, Kristine laget drops, Marthe laget kort og jeg laget rosa mobiletui! Som selvfølgelig måtte pakkes inn i en rosa boks :)


Begge deler veldig enkelt, men forhåpentligvis desto mer verdsatt!

fredag 19. februar 2010
På fredag ble det komponert og bakt! Kjente det kriblet i kroppen etter å lage noe nytt. Tittet igjennom matmysterierpermen min og fant både det ene og det andre som jeg hadde lyst til å lage. Noe ble eliminert på grunn av gravide damen (Tonemor) :)

Til forrett bestemte jeg meg for å prøve ut en kombinasjon av to forretter jeg hadde oppskrifter liggende. Den ene var parma- og chèvreruller på fikenseng (brukte spekeskinke i stedet for parmaskinke) og den andre var bacon og squash fylt med chèvre. Laget begge klare på forhånd og stekte den i ovnen samtidig, 200 grader i 8min, spekeskinken dekket jeg med litt aluminiumsfolie for ikke å tørke den ut.
En dressing av bringebæreddik og honning ble laget (de rosa/lilla prikkene på tallerkenen), denne pyntet jeg den ferdige retten med sammen med balsamicoeddik.

I tillegg hadde jeg laget hjemmelaget pesto dagen i forveien som ble servert sammen med retten. Forretten ble faktisk veldig bra. Hvis man skal sette fingeren på noe måtte det være at spekeskinken ble veldig salt ved steking, så neste gang blir det parmaskinke!

Til hovedrett ble det enkel ricottapai. Også her kombinerte jeg to oppskrifter jeg hadde liggende.Den ene på pai med kylling og chorizo og den andre en vegetarpai med ricotta og ovnsbakte tomater. Paien ble servert med italiensk brytebrød (fra rema1000, som ikke var godt) og tomat og løk salat. Samt en tæsj pesto :)



Så kom the grand finale; dessert! Og hva er vel bedre enn sjokolade!? Ikke noe! Fant for en god stund siden en oppskrift hos Applemint som heter 2di4, denne ble prøvd ut denne kvelden. I tillegg så frydet det meg voldsomt at jeg endelig skulle få bruke de firkanta muffinsformene med blomster på som jeg kjøpte i Östersund for noen uker siden!Den hvite sjokoladekremen ble ikke som planlagt, ble bare en "suppe". Så der vet jeg ikke helt hva som gikk galt, men god var den lell. Kakene ble tilbredt litt annerledes enn i orginaloppskriften, jeg elsker fondant så jeg stekte de ikke helt ferdig. I tillegg hadde jeg bakt vanilje- og sjokolademacroner for en uke siden, som ble servert sammen med herrrligheten! *lykke*


Besøket kom og hadde med seg rødvin, det toppet hele kvelden! 2 gull i OL ble det også! Sweet!
tirsdag 16. februar 2010
Det har jo kriblet lenge nå i mine fingre etter å få endelig legge ut noe her i bloggen min, men det lar seg vente på! Og det kan vi takke de utrolig sympatiske dataingeniørene som skulle reparere min pc for. De har fjernet harddisken min, når det bare var tastaturet som skulle byttes, så jeg har ingen pc med PS om dagen og da blir det dårlig med skikkelig bilder!

Men forhåpentligvis tar det ikke så alt for lang tid før det skjer noe og da har jeg litt av hvert å vise frem!

I mellomtiden har jeg hatt masse tid til å sjekke ut nye nettsteder med mysige hobbyting. Sjekk denne siden som heter Pickles!

Kathy (patty)

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere